Kaakpijn oplossen met de KNAPfysio omgeving

Online fysiotherapie

Online fysiotherapie wordt steeds populairder. En terecht. Onderzoek toont aan dat online fysiotherapie effectief is. Maar hoe effectief is het in vergelijking met de reguliere face-to-face sessies? Wat zijn de voordelen? En hoe weet je of je niet beter eerst langs de huisarts of de fysiotherapeut kan gaan?

Hoe effectief is online fysiotherapie?

Fysiotherapie is bij veel klachten effectief. Vooral bij kaakpijn, hoofdpijn en tinnitus kan orofaciale fysiotherapie helpen. Meestal vinden deze behandelingen vooral op locatie plaats. Toch blijkt uit onderzoek dat online fysiotherapie net zo effectief is als face-to-face behandelingen. Er zijn zelfs onderzoeken die voorzichtig aangeven dat op afstand aangeboden fysiotherapie beter werkt.

Online fysiotherapie

Zo vergeleek een Australisch onderzoek, bij 210 volwassen met spierklachten, fysiotherapie op afstand met face-to-face behandelingen. De resultaten na 6 en 26 weken waren vergelijkbaar. Dit toont aan dat fysiotherapie op afstand net zo goed werkt.

Dit is fijn, aangezien onderzoek laat zien dat steeds meer mensen hun klachten met online fysiotherapie willen oplossen.

Voordelen van online fysiotherapie

  • Toegankelijk en flexibel: Online fysiotherapie is ideaal voor mensen die minder mobiel zijn of een druk leven hebben. Online sessies passen sneller in je agenda en besparen reistijd.
  • Goedkoper: Online behandelingen zijn vaak goedkoper. Je bespaart op reiskosten, maar ook op de tijd die je met de fysiotherapeut doorbrengt. Hierdoor heb je vaak minder behandelingen nodig.
  • Gebruiksgemak en motivatie: Online programma’s zoals van KNAPfysio maken gebruik van een gemakkelijk te gebruiken platform. Het programma houdt je proces en vooruitgang bij, wat motiveert om door te gaan. De mogelijkheid tot ondersteuning, van een fysiotherapeut, op afstand maakt het laagdrempelig. Dit zorgt ervoor dat je therapietrouw bent, wat je herstel versneld.

Ondanks de duidelijke voordelen is het belangrijk om te kijken of fysiotherapie via een online omgeving bij jou past. Sommige mensen geven de voorkeur aan face-to-face behandelingen. Desondanks is online fysiotherapie tegenwoordig voor veel mensen een waardevol en effectief alternatief.

Wanneer naar de huisarts of fysiotherapeut?

Bij KNAPfysio begint je pakket met een uitgebreide screening. Deze screening brengt je klachten in kaart en zorgt ervoor dat er geen alarmsignalen worden gemist. Indien nodig krijg je het advies om eerst naar de huisarts, tandarts of fysiotherapeut te gaan.

Tot slot

Online fysiotherapie heeft dus veel voordelen. KNAPfysio sluit hier goed op aan. Bij KNAPfysio is het doel om de juiste oplossing voor jou te bieden. Maar dan wel passend bij jouw levensstijl en behoeften. Je krijgt een pakket op maat waarin rekening wordt gehouden met de nieuwste ontwikkelingen. Zo word je laagdrempelig vanuit huis geholpen, met hetzelfde effect als een reguliere behandeling.

Heb jij last van kaak-, nek- of aangezichtsproblemen en wil jij dit met een online pakket oplossen? Vul direct de online intake vragenlijst in en ontdek hoe KNAPfysio jou kan helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *