Onverklaarbare tand- of kiespijn: de mogelijke oorzaak

Pijn in de tanden en/of kiezen is ontzettend vervelend. Vaak wordt tandpijn of kiespijn veroorzaakt door problemen in het gebit. Er zijn echter ook veel mensen die onverklaarbare pijn ervaren in hun tanden en kiezen. Er is dan geen sprake van een gaatje, ontsteking of gevoelig tandvlees. De kans is groot dat de tand- of kiespijn dan veroorzaakt wordt door de spieren in de kaak.

Tiggerpoints en tand- of kiespijn

Spanning in de kaakspieren kan zorgen voor lokale verkrampingen in de spieren. Zogenaamde ‘triggerpoints’. Deze triggerpoints kunnen uitstralende pijn geven en dus zorgen voor tand- of kiespijn. Spanning in de kauwspieren wil je dus zoveel mogelijk voorkomen.

Oorzaak spanning in de kaakspieren

Spierspanning in de kaakspieren kan veroorzaakt worden door veel verschillende dingen. Het kan bijvoorbeeld komen door (overmatig) kauwgom kauwen, nagel- of lipbijten of doordat je je kiezen constant op elkaar klemt. Ook medicijnen of andere middelen, zoals alcohol, kunnen zorgen voor meer activiteit in de kaakspieren. Daarnaast kunnen spanningen en stress ook doorwerken in je kauwspieren.  Vaak is er niet één oorzaak voor spanning in de kaakspieren maar zijn er meerdere oorzaken.

In het online programma gaan we samen op zoek naar de oorzaken van jouw kaakspanning en daarmee naar de oplossing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *