KNAPfysio Oefeningen

Orofaciale fysiotherapie vs. kaakfysiotherapie: ontdek het verschil

Orofaciale fysiotherapie of kaakfysiotherapie: wat veel mensen niet weten, is dat er een verschil is tussen deze twee. Voor het oplossen van jouw klachten kan het echter wel verschil maken of je een orofaciaal fysiotherapeut bezoekt of een kaakfysiotherapeut.

Orofaciale fysiotherapie

Een orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die mensen helpt met problemen in het hoofd, het gezicht, de mond en de hals. Zo ben ik als orofaciaal fysiotherapeut dus óók gespecialiseerd in het behandelen van problemen met de kaak.
Om orofaciaal fysiotherapeut te worden, volg je na de reguliere hbo-opleiding fysiotherapie een 3-jarige masteropleiding. Ik ben dan ook goed op de hoogte hoe dit deel van het lichaam werkt en welke problemen er naast de kaak ook kunnen optreden. Verder heb ik ook veel werkervaring met nek- hoofd- en kaakklachten in de praktijk.

Kaakfysiotherapie

Een kaakfysiotherapeut is ook geschoold in het behandelen van kaakproblemen, maar heeft een minder uitgebreide opleiding gedaan. Meestal word je kaakfysiotherapeut door na de reguliere hbo-opleiding fysiotherapie een korte cursus over de kaak te doen.

Waarom kaakfysiotherapie?

‘Kaakfysiotherapie’ praat natuurlijk veel makkelijker dan ‘orofaciale fysiotherapie’. Vandaar dat we op KNAPfysio vaak de term kaakfysio gebruiken.

Ik hoop dat dit het duidelijker maakt! Laat het me weten als je nog vragen hebt. Ik beantwoord ze graag :).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *