hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan knap lastig zijn. Het kan zelfs maken dat je niet meer je dagelijkse dingen kan doen. Dit is erg frustrerend. Hoofdpijn is vaak lastig, ook omdat er meerdere hoofdpijntypes met verschillende oorzaken zijn. Eén type is bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, maar ook migraine, cluster-, cervivogene- en medicijn afhankelijke hoofdpijn komen voor.

Ook kan er te veel activiteit zijn in de spieren waar je mee kauwt. Hierdoor kan je klachten krijgen op andere plekken dan waar het vandaan komt. De grootste kaakspier die je hebt aan de zijkant van je hoofd. Leg je handen maar eens op de zijkant van je schedel en zet je kiezen stevig op elkaar. Dan voel je deze grote kaakspier omhoog komen.

Oorzaak hoofdpijn

Vaak is het lastig om precies aan te geven waar de klachten precies vandaan komen. Zeker als je deze klachten al langere tijd (af en aan) hebt, wordt dit steeds moeilijker. Meestal merk je dat je hoofdpijn steeds een beetje erger wordt en kan veranderen tijdens de dag, week of maand. Zo kan het zijn dat je juist in de ochtend of juist na een lange werkdag klachten hebben. Ook kan het zijn dat je de hoofdpijn heel plotseling voelt. Hoe dan ook, hier wil je graag van af.

Oplossing

Als je je klachten wilt oplossen is het belangrijk om goed te kijken wat er precies gebeurd in het hoofd- en halsgebied. Alleen dan kom je erachter of er iets aan te doen is.

Kaakfysiotherapeut Melanie Dilling laat je, via persoonlijke online consulten, vragenlijsten en goed zelfstandig uit te voeren onderzoeken, ontdekken waar je klachten vandaan komen en natuurlijk hoe jij dit kan oplossen.