Geblokkeerde kaak, kaak op slot

Tand- en kiespijn

Pijn in je tanden en kiezen is erg vervelend. Waarschijnlijk ben je al bij de tandarts geweest om te kijken of er geen gaatje of ontsteking zit. De tandarts kan niets vinden en weet niet waar jouw klachten vandaan komen. Mogelijk heeft hij gezegd dat het uit de spieren kan komen. Toch voelt het voor jou alsof het in een tand of kies zit.

Het voelen van tand- of kiespijn kan inderdaad vanuit kauwspieren komen. Dat je dit voelt, komt door hetzelfde probleem als bij pijn in je kaak en je gezicht. Dit noemen we uitstralende klachten. Je pijn is dan op een andere plek voelbaar als daar waar het vandaan komt. Zeker als je tand- of kiespijn niet steeds hetzelfde is, is de kans groot dat jouw kauwspieren hier mee te maken hebben.

Als je dit wilt oplossen is het belangrijk om goed te kijken wat er precies gebeurd in het hoofd- en halsgebied. Zo kom je er achter wat er aan te doen is. Met de juiste vragenlijsten en onderzoeken kom je er achter, wat bij jou de oorzaak is. En welke dingen de klachten mogelijk erger maken of in ieder geval zorgen dat het niet weg gaat.