Fysiotherapie tinnitus

Tinnitus

Er zijn vele oorzaken voor tinnitus (oorsuizen). Gehoorschade is een bekend voorbeeld hiervan. Toch ligt de oorzaak bij 25% van de mensen met oorsuizen ergens anders. Namelijk in de spieren. Spanning in de nek- en kaakspieren kan oorsuizen veroorzaken. Als je merkt dat je geluid verandert door je kaak of nek te bewegen, is er een grote kans dat kaakfysiotherapie bij tinnitus verbetering in je klachten kan geven.

Kaakfysiotherapie bij tinnitus

Om je klachten op te lossen, is het belangrijk om te onderzoeken wat er precies in je hoofd, hals, nek en kaak gebeurd. Via het programma van KNAPfysio kom je erachter of de geluiden die je hoort inderdaad wordt veroorzaakt door spierspanning én wat je er aan kan doen om dit te veranderen.

Oplossing

Kaakfysiotherapeut Melanie Dilling, heeft veel ervaring met tinnitus. Ze laat je via persoonlijke online consulten, vragenlijsten en goed zelfstandig uit te voeren onderzoeken, ontdekken waar je tinnitus mogelijk vandaan komt en hoe jij dit kan oplossen. 

Ondanks dat oorsuizen een lastig probleem is, zijn er mogelijkheden. Hier wordt in het online fysiotherapie programma dieper op ingegaan. Je kan een profiel aanmaken, hier kan je gratis de uitgebreide vragenlijst invullen en een betere indruk krijgen wat KNAPfysio voor je zou kunnen doen.